Download NOW! (anti-ACTA session)


The compact disc

La toti ne este frica, mai mult sau mai putin, de ACTA. In cazul in care va fi semnat si pus in aplicatie va fi sfarsitul lumii pentru majoritatea dintre…oameni. Ma rog, poate se va iesi mai mult din casa cu ocazia aia…

Care-i ideea: consider faptul ca daca stam si asteptam sa nu se semneze ACTA, ca dupa aia, „Doamne fereste”, se semneaza, este o pierdere de vreme. Am pierde in fata corporatilor si statelor. Am ajunge fix ceea ce si-au dori ei: niste limitati la informatie.

Asa ca, fie ca se va semna, fie ca nu, propun ca sa incepem sa downloadam tot ce putem, e-Book-uri, Audio Book-uri, filme, documentare, muzica, tot ce se poate si sa plasam aceasta informatie pe CD-uri, DVD-uri, memorii externe. Pentru ca daca se semneaza ACTA, ii grav. Asa ca fiecare dintre noi putem deveni niste centre pline cu informatie. Cu cat mai multi, cu atat mai bine. Cu cat mai multa informatie stocata in afara Internetului, cu atat cresc sansele ca acele informatii sa nu se piarda. Si ce nu se pierde, ramane si se va perpetua. Cu ocazia aceasta, informatia chiar va ajunge in mainile oamenilor si nu la cheremul corporatilor.

Mai bine pregatit, decat nu.

Acesta este un indemn la protest impotriva ACTA.

4 gânduri despre „Download NOW! (anti-ACTA session)

 1. http://ec.europa.eu/trade/creating-opportunities/trade-topics/intellectual-property/anti-counterfeiting/

  Aveți aici site-ul oficial, include și textul ACTA pe undeva.
  E interesant ce scrie acolo, cum că nu va face rău; dar dacă citești cu atenție observi că de fapt are un potețial foarte mare de a băga pe oricine în bucluc.
  (aparent ACTA nu e făcut pentru internet, neapărat, dar acoperă și domeniul ăsta)
  De altfel, mulți artiști susțin că și dacă downloadezi ilegalicește muzica lor, nu moare nimeni de sărăcie din cauza asta și chiar e de bine, că vorba aia, dacă e gratis ascultă mai multă lume, și deci au o publicitate sporită.
  Părerea mea e că această ‘piraterie’ poate fi combătută altfel, dacă este necesar; nu prin născocirea unor legi care sunt capabile de mai mult decât combaterea ‘ilegalității’…
  Uite cum au făcut Activision Blizzard, poți lua jocurile și prin copy-paste, dar tot îți trebuie un cont să le joci (nu mă refer doar la WoW), cont care va cere un cod, care costă.

  Soluții sunt foarte multe, mai simple și mai eficiente, nu atât de maligne… Asta cu ACTA/SOPA/PIPA ar fi ca și cum în loc să-mi încui ușa de la casă chem poliția să păzească ușa descuiată când sunt plecat, și dacă urcă alți vecini pe etaj să-i ia la bani mărunți că ce caută ei aici.

  1. Petitiile online oricum nu au niciun efect, par example, cand e vorba de probleme din astea mari de genul ACTA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s