Elevi din provincie! Nu mergeti la scoala pe 9 mai!„Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că în 9 mai, când are loc Finala Ligii Europa, cursurile vor fi suspendate în toate şcolile din Capitală, în urma solicitării primarului general Sorin Oprescu.”

Bine ati venit in Romania, tara unde fotbalul este de cateva mii de ori mai important si mai interesant decat educatia. Tara unde, din cauza unei finale de fotbal in care echipa castigatoare va primi mii si mii de euro ca si recompensa (Poate chiar sute de mii? Nu stiu, nu am fost atent), iar in scoli pute a incultura atat de partea profesorilor cat si a elevilor. Si pute si a goliciune, lipsa de materiale didactice fiind imensa. Si iarna, in unele scoli nu este caldura. Sau apa. Sau curent. Nici macar o tabla buna pe care sa se scrie teorema lui Thales. Aceasta este tara in care se inchid scolile pentru ca traficul sa fie fluent…

„Municipalitatea a precizat în solicitare că o decizie privind suspendarea cursurilor va conduce în principal la desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului prin fluidizarea traficului, având în vedere numărul mare de suporteri care vor însoţi cele două echipe finaliste şi de asemenea numărul mare de turişti care vor vizita Capitala.”

Tara in care noul ministru al educatiei se intampla sa fie o analfabeata (am scris corect?) si o mincinoasa privind studiile sale [ http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12164434-exclusiv-hotnews-universitatea-stanford-despre-corina-dumitrescu-nu-fost-inscrisa-nu-absolvit-program-finalizat-diploma-universitatii-stanford-dumitrescu-stagiu-pregatire-care-facut-institutul-hoover.htm ]. Tara tuturor posibilitatilor, in afara de cele educationale…ura! Ura! Ura!

Oricum scoala tot ce face este sa ne pregateasca pentru piata muncii! Si nimanui nu-i place sa lucreze…

*

Asa ca Centrul de Cultura propune ca pe 9 mai acest fapt sa nu se limiteze doar in Bucuresti. Propunem tuturor elevilor din Provincie sa nu mearga la scoala.

Si avem un motiv bine intemeiat: cu siguranta exista foarte multi oameni care doresc sa mearga la aceasta mirobolanta finala. Posibil chiar si elevi provinciali care acuma sunt obligati (din cauza ca nu au liber pe 9 mai ca sa mearga la Bucuresti) sa se uite la TV pentru a-si vedea echipele preferate. In plus, ne dorim ca traficul sa fie fluent nu doar in Capitala, ci peste tot. Nu credem ca autobuzele pline de turisti si suporteri vor fi foarte fericite atunci cand vor fi nevoite sa se opreasca la fiecare colt de strada din cauza ca nu stiu ce elevi tampiti vor sa treaca strada, fie ca chiulesc, fie ca merg acasa de la scoala. Ar fi extrem de stupid! Daca am fi avut autostrazi, cu siguranta n-ar fi fost nicio problema…ma rog, nu despre asta este vorba!

In plus, ni se pare absurd ca doar elevii bucuresteni sa simta placerea de a avea o zi libera. Cica, ca si cetateni ai Romaniei, suntem cu totii egali in fata legii. De ce n-ar avea si elevii din Provincie acest drept suprem de a dormi pana la orele pranzului si sa leneveasca toata ziua in fata calculatorului sau consumand alcool in spatele blocului?
Cred ca aceste cateva motive sunt de ajuns! Asa ca pe 9 mai, elevi din toata tara, uniti-va pentru o cafea in barul de langa scoala voastra!

Si nu in ultimul rand, 9 mai este Ziua Europei. Pe 9 mai 1945, Germania nazista a capitulat in fata Aliatilor. Asta cred ca-i cel mai bun motiv dintre toate! Oamenii trebuie sa stea pe ganduri si sa cugete asupra a tot ce a facut regimul lui Hitler in perioada 1933-1945…nu?

Dar stai, pe 9 mai 1877 Romania si-a proclamat independenta! Pff, cate motive pentru o zi libera nationala…dar nu, ca lor le trebe trafic fluid…

Evenimentul pe Facebook: http://www.facebook.com/events/217758465006806/217787375003915/

Un gând despre „Elevi din provincie! Nu mergeti la scoala pe 9 mai!

  1. Eh, mereu m-am întrebat de ce este fotbalul, sportul rege? Ce e aşa de greu să dai cu piciorul într-o minge? Acum am priceput, e rege pentru că se câştigă bine şi poate face cât o…calamitate. Să …interzică mersul la şcoală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s