Un mesaj călduros cu ocazia sfârşitului de an! La mulţi ani tuturor!


Am văzut că e la modă să scri un mesaj de sfârşit de an. Şi să urezi lucruri şi să speri la altele, un soi de „momentul oportun pentru whishful thinking”. Aşa că o voi face şi eu (măcar o dată pe an):

 *

Acesta este un mesaj călduros din partea Centrului de Cultură anarhistă, un mesaj dedicat tuturor celor care vor citi aceste cuvinte.

Fie ca anul 2012 să fi fost ceea ce vi-aţi dorit, să fi fost momentul în care putem spune că Statul a început să aibe un rival, un rival numit „noi, oamenii”. Fie ca 2012 să vă fi adus lumină în suflete, precum au adus molotoavele pe străzile din Atena, iar o dată cu asta, pacea necesară petrecerii a ceva mai multă vreme cu cei dragi, cu familia, prietenii, şi deconstruirii şi înţelegerii relaţiilor de dominaţie şi exploatare, administrate de către Stat şi corporaţii. Iar o dată cu începutul acestui an care imediat se va termina – un început cu proteste şi o reînviere a spiritului civic al oamenilor – fie ca anul 2013 să aducă şi mai multe proteste, în cât mai multe oraşe, cu cât mai mulţi oameni în străzi. În paralel, ne rugăm ca Sfântul Spirit al Auto-organizării şi al Ocupării cu Scopul de a Auto-gestiona Fabrici şi Şcoli să se pogoare asupra tuturora.

Fie ca într-un an să ne regăsim într-o lume mai bună, unde oamenii să se ajute reciproc, într-un mod voluntar şi nu de dragul profitului, unde fabricile şi uzinele şi şcolile şi spitalele sunt ocupate de către cei care le frecventează şi muncesc în ele, cu scopul de a le gestiona singuri, pentru a aduce servicii mult mai bune, unde iubirea faţă de aproape este mai presus de bani şi bunuri materiale. Într-o lume unde democraţia directă se instaurează prin voiţa poporului şi nu prin reprezentativitatea clasei corupte a capitaliştilor şi politicienilor.

În acelaşi timp, sperăm ca studenţii să se îndepărteze de Diavolul Consumerist şi Ignorant şi să-şi îndrepte privirile către Îngerul Civismului Studenţesc, al dizobedienţei cu scopul de a produce o lume mai bună, unde studentul nu este o marfă cu scopul de a fi lansat pe piaţa muncii, iar instituţiile de învăţământ nu sunt uzine comodificatoare atât a oamenilor cât şi a informaţiei.

Precum în alte ţări, aşa şi în România. Amen!

Un gând despre „Un mesaj călduros cu ocazia sfârşitului de an! La mulţi ani tuturor!

  1. Scopul poate fi propus pe scurta durata (ca cel povestit) sau pe termen lung (zeci de ani sau chiar pe toata viata). Nu conteaza durata preconizata de realizare. Important este ca scopul sa fie clar definit si cu actiuni cat mai dese.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s