Apel Internaţional: 10 ani de Târgul de Carte Anarhist Balcanic


10 ani de Târgul de Carte Anarhist Balcanic (Ljubljana 24-26 Mai 2013)

Federaţia pentru Organizare Anarhistă (FAO) invită pe toată lumea să vină la Ljubljana, în luna mai, pentru Târgul de Carte Anarhist Balcanic (BAB). Sunt zece ani de când a început călătoria BAB în Balcani cu scopul conectării locale și regionale, precum și internaționale și pentru a oferi spațiu pentru schimbul de idei anarhiste, practici, literatură, materiale, evenimente culturale, ateliere de lucru și discuții publice.

De acum, faptul că trăim în mijlocul unei crize sociale a devenit de necontestat. Ne găsim în mijlocul unei furtuni de distrugere capitalistă, deseori ne simțim slabi și frustrați. Capitalismul distruge viețile noastre zilnic, în moduri atât de diferite dar și foarte reale. Viitorul nostru ne este luat. Deseori aflăm că unele dintre mecanismele vechi de luptă, ce au fost odată sursa puterii noastre, nu mai sunt destul de eficiente. Cu toate acestea, este foarte clar că pentru noi nu poate exista altă opțiune decât lupta, și construirea dincolo de structurile existente. Cu siguranță nu ne lipsesc analizele utile, criticile, seminarele și conferințele. Este timpul să acţionăm.

Practicile de rezistență, solidaritate și construirea comunităților împotriva capitalismului și dincolo au existat întotdeauna de-a lungul istoriei și au constituit o parte integrală a comunităților anarhiste. Astăzi nevoia de astfel de practici s-au extins din nou mult peste comunitățile noastre mici și în societatea mai largă. Deşertul pe care l-a lăsat devastarea capitalistă, este un spațiu care trebuie să fie înlocuit cu imaginația și prpe teren nou si ceea ce ar putea fi?actici de zi cu zi, care provin direct de la noi si dorințele noastre. Pentru toată lumea.

BAB este unul din astfel de spații, unde putem face schimb de experiență și de strategii. Unde, în contextul acestor noi condiții sociale, putem deschide întrebări și căuta răspunsuri. Printre întrebările pe care dorim să le discutăm sunt: Luptăm într-adevăr pe teren nou şi ceea ce ar putea fi? Care ar putea fi noile strategii de luptă? Care este rolul anarhiștilor în luptele sociale contemporane? Ce am învățat din experiențele noastre din trecut? Facem apel la toată lumea să sprijine evenimentul, cu participare și materiale. Întregul eveniment va fi desfăşurat în întregime gratuit, organizat în conformitate cu principiile de solidaritate, ajutor reciproc și construirea puterii comune.

Acceptăm sugestii pentru programul evenimentului la bab2013@riseup.net

Termenul limită este 23 februarie 2013.

Mai multe informații pot fi obținute la http://www.a-federacija.org

Federaţia pentru Organizare Anarhistă

Ljubljana, ianuarie 2012

_____

Traducerea în limba română a fost preluată de AICI.

2 gânduri despre „Apel Internaţional: 10 ani de Târgul de Carte Anarhist Balcanic

    1. Dada, prmăvara începe cu două evenimente interesante, primul fiind târgul de carte de la Zagreb, în martie, urmat de ăsta din Liubliana. Eu o să încerc să merg măcar la unul dintre cele două…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s