Despre

CdCaCentrul de Cultură anarhistă este un spaţiu, o platformă cu caracter de stânga, care are menirea de a fi un canal prin care se vor aduce la cunoştiinţă celor care vor accesa oricare dintre materialele postate aici, o altă formă de gândire, de organizare, de percepere a existentului şi a posibilului. Principalele teme se vor învârti în jurul anarhismului (clasic sau neo-), marxismului post-revoluţionar (autonomism, situaţionsim, feminism socialist…), insurecţionismului şi primitivismului.

Centrul de Cultură anarhistă este a nimănui. În pofida faptului că există anumite persoane care au „dreptul” de administrator/i, aceştia nu au putere deplină asupra nimănui. Astfel, oricine doreşte să ajute la îmbogăţirea acestui spaţiu, traducând, anunţând despre existenţa unor texte interesante, sau orice fel de sursă de informaţie, scriind articole, recenzii, critici la adresa…, poate face aceasta fără nici o constrângere.

Este uşor de văzut faptul că sistemele politice şi economice contemporane nouă au foarte multe greşeli, hibe, găuri, probleme, şi, o dată cu acestea, crează şi mai multe probleme (mai ales crize sociale). Noi sperăm că informaţiile pe care le citiţi pe acest blog vă vor ajuta în a critica şi a găsi alternative viabile, sustenabile atât vouă cât şi comunităţii din care faceţi parte.

Dorim să subliniem faptul că nu am modificat, editat, tăiat, alternat nimica din informaţiile preluate. De asemenea dorim să anunţăm că oricine doreşte să preia orice informaţie de pe acest blog poate face aceasta fără a cere permisiunea. Dacă persoana în cauză nu doreşte să specifice sursa (în cazul acesta, Centrul de Cultură anarhistă), poate să nu o facă; considerăm că informaţia este mult mai importantă decât persoanele care au tradus textele originale – atâta vreme cât nu se va schimba nimica în conţinut.

4 gânduri despre „Despre

  1. Nu ma-m putut abtine. Va felicit pentru initiativa si pentru modul de gandire. Este cu totul deschis si umanist. Daca veti rezista pana la sfarsit, veti trai o mare satisfactie. Nu va lasati intimidati si sa nu va simtiti ofensati de unele pozitii antiumaniste. Oricum acestea vor fi predominante. Libertatea este o napasta pentru cei ce inca nu inteleg. Egalitatea este doar pentru cei ce aspira la functii politice. Cei oropsiti si asupriti nu sunt oameni, deci nu poate fi vorba de fraternitate. Pana nu va ajunge cutitul la osul celui hraparet si indiferent fata de nevoile celor exploatati, lucrurile nu au sansa sa se schimbe.
    In realitate cunoastem doar teoria si ideile anarhismului, nu si modalitatea de implementare sau de substituire a actualei forme de oranduire. Poate ca drumul pe care umanitatea a pornit, pe calea unei noi ordini mondiale, sa usureze cotitura spre anarhism.
    Ar fi de discutat cateva idei despre posibilitatea realizarii unei astfel de societati. Proiectul Venus ar fi un inceput promitator. Va stau la dispozitie pentru dezvoltarea unor idei precum si pentru discutii de analiza, atat cu realizatorii acestui site, cat si cu cititorii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s